Ingatlan
Influencerek használata az ingatlan eladásakor | Ingatlan marketing
Az influencerek használata az elmúlt évek egyik legizgalmasabb marketing trendje. Minden jelentős márka felfedezte a népszerű YouTube-videósok és Instagram sztárok meggyőző erejében rejlő lehetőségeket. Nincs ez máshogy az ingatlan marketing területén sem.

 

Ugyan Magyarországon még nem igazán látni ide vonatkozó példákat, de külföldön egyre inkább terjed az influencermarketing használata az ingatlanok eladásakor.

A szóbeszéd útján terjedő hírek mindig is fontos szerepet játszottak az ingatlanok eladásakor. Egy-egy ismerős ajánlása nagyon sokat tud számítani abban a fontos pszichológiai pillanatban, amikor a vevő az ingatlan megvásárlása mellett dönt.

Ingatlanok az Instagramon

Az “ismerős” szerepét ugyanakkor az elmúlt időszakban egyre inkább átveszik az influencerek: azok a több tízezer vagy százezer követővel rendelkező YouTube-videósok vagy Instagram felhasználók, akiknek a posztjait nap mint nap követjük. Számos területen (divat, fitnesz, stb…) már megkerülhetetlen az influencerek használata, hiszen a célközönség itt érhető el a legjobban. Külföldi példák alapján pedig egyre inkább azt látjuk, hogy most már a drágább ingatlanok eladásakor is sokszor használják a befolyásukat.

Kikkel érdemes az ingatlanunkat hirdetni?

Gondoljunk csak bele: a gazdag emberek is követik a divatot és járnak edzőterembe. A legfrissebb divat és fitnesz trendeket pedig az Instagramon a legkönyebb megtalálni, így feltétezhetjük, hogy a jómódú emberek is használják az Instagram platformot. Ha egy több százezer követővel rendelkező prémium minőségű tartalmat gyártó fashion influencernél megjelenik egy ingatlan, és csak pár potenciális vevőnek megtetszik az adott ház vagy ingatlan, már megérte megjelenni az adott influencernél.

Influencerek az ingatlan marketingben
Andreas Linder (forrás: Instagram)

Az egyik legelterjedtebb módszer az influencerek bevonására az ingatlan marketingban az open house típusú rendezvényeknél jön szóba. Ha az eladni kívánt ingatlannal környékbeli vevők érdeklődését szeretnénk felkelteni, akkor érdemes környékbeli influencereket elhívni a lakásbemutatóra. Az úgynevezett “carousel” típusú Instagram posztok tökéletes lehetőséget adnak arra, hogy az influencer a lakásban vagy házban tudjon képet készíteni saját magáról, ugyanakkor a poszt többi képén a lakásról készült profi fotók jelenjenek meg. Így az influencerk marketingben elengedhetetlen személyes kontextus is megvan, de az ingatlanról készült képek is ugyanazon posztban meg tudnak jelenni.

Az influencer marketing arra is lehetőséget ad, hogy a népszerű veleményvezér az ingatlan környezetét is bemutassa: milyen programlehetőségek vannak a környéken, milyen a kilátás az ingatlanból, vagy éppen azt, hogy mennyire kék a víz az ingatlan mellett.

Cikkünket az influencereket képviselő NuHeadz Talent Management ügynökséggel közösen készítettük.