Ingatlan
Az ingatlanpiac legjellemzőbb trendjei 2019-ben | Ingatlan marketing

Idén is pörög az ingatlanpiac és a rafinált hirdetők szeretnek mindenki előtt legalább egy lépéssel járni, a trendeket is megelőzve. Ezeket a trendeket fogjuk most bemutatni a 2019-es évre vonatkozóan.

Az ingatlanpiac egy versengő és folyamatosan változó iparág. Amikor már úgy tűnik, hogy felvesz egy megszokott ritmust, akkor a legújabb marketingmódszerek és trendek megfordítják a széljárást, és megtréfálhatják a résztvevőket. A legjobb, ha tisztában vagyunk a iparágat befolyásoló legfontosabb tényezőkkel, és így könnyebben kerülhetünk előnyösebb pozícióba. Az alábbiakban ismertetjük a 2019-es évre vonatkozó négy legfotosabb marketing trendet, ami az ingatanpiacot befolyásolhatja.

1) Minden a videókról szól

Amennyiben közelről követi a jelenlegi ingatlanpiaci trendeket, akkor már többször is találkozhatott az ingatlanokról készült videók fontosságával, a Szeretlekmagyarország.hu nemrég megjelent cikkében például. Nem győzzük eléggé hangsúlyozni: a videós tartalmak még sokáig a középpontban lesznek. Itt az ideje, hogy Ön is elkezdje kihasználni az előnyeit, mint az egyik leghatékonyabb marketingeszköz.

Részben a könnyed és egyértelmű megoszthatóság teszi ilyen vonzóvá a mozgóképest tartalmakat, amely később már organikusan is generálja a látogatottságot. Egy ehhez hasonló megnyerő, esztétikus videó elkészítése az egyik legjobb módja annak, hogy támpontot adjon a célközönségének, hogy miről is szól az ön vállalkozása, és ezzel még közelebb lehet őket hozni az ingatlanokhoz.

Ingatlanpiac marketing trendek 2019-ben2) Az emberek mindennél jobban vágynak a valódiságra

Az ingatlanpiac esetén az erős marketingjelenlét egyik legnagyobb veszélye, hogy a visszájára fordul. Ekkor esetleg épp ellenkezőleg sül el, mint ahogyan azt terveztük. Napjainkban, az Instagram világában nem meglepő, hogy minden a tökéletességről, és a hibák nélküli életről szól, és ezt követik a cégek is, felszínesen bemutatva magukat és a szolgáltatásaikat.

Ám ennek ellenére, egyre többen vágynak a valódiságra, mert elegük van a közösségi médiában látott tökéletes képekből és emberekből. Ez esetünkben természetesen nem azt jelenti, hogy felületes és igénytelen tartalmakat készítsünk. Ugyanakkor igenis szeretik az emberek, ha egy valódi képet kaphatnak a cégünkről és az eladni kívánt ingatlanokról. Hagyjuk meg a közösségi média világának a tökéletességet, és mutassuk be valódi módon az értékeinket, ingatlanjainkat.

3) Maradjunk személyesek

A robotok és mesterséges intelligencia világában nem becsülhetjük alá a személyes kapcsolatokat. Amennyire keresik az emberek az eredeti tartalmakat a közösségi médiában, annyira szeretik a vevők a személyre szóló tartalmakat és a személyes kapcsolatépítést, találkozókat.

Amikor csak lehetséges, vigyünk egy kis személyességet a vevőkkel történő kommunikációnkba. Ez nem csak annyiban merülhet ki, hogy említjük a nevüket az e-mailben, de tényleg fordítunk egy kis időt az igényeikre, és megpróbáljuk megoldani a gondjaikat.

4) Legyünk kreatívak

Írni és beszélni a kreativitásról ellentmondásosnak tűnhet. Amint egy adott trend felkapott lesz, és el is kezd működni, onnnantól kezdve már nem számít trendi újításnak, csupán egy lesz a sok marketingeszköz közül. Tisztában lenni a legújabb trendekkel, a marketingtevékenységünk mérése a konkurenciával szemben, különböző iparági elemzések olvasása, és meghallgatni az ügyfélkörünk aktuális elképzeléseit mind segíthetnek abban, hogy előremozdítsuk a kreativitásunk a marketing terén. Egyik ilyen kreatív megoldás lehet az influencerek bevonása az ingatlan eladásába. Ennek lehetőségeiről korábban itt írtunk.

A cikk az ingatlananvideo.com oldal blogbejegyzése